Saopštenje za javnost

U odnosu na određene medijske natpise kao i upite u vezi sa navodnim curenjem goriva na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, želimo informisati javnost da se radi o potpuno neutemeljenim i netačnim informacijama, koje se plasiraju od strane ili neprovjerenih ili zlonamjernih izvora a koje imaju za cilj rušenje ugleda i reputacije Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Naime, trenutno u tanku koji je u vlasništvu kompanije EOL petrol nema goriva, tako da nije moglo ni doći do curenja. Također, potpuno je pogrešna informacija o nelegalnom poslovanju kompanije EOL petrol d.o.o na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Međunarodni aerodrom Sarajevo je vlasnik Okolinske i Vodne dozvole, kojom je tačno propisano postupanje na lokalitetu Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te treba znati da posjedujemo implementiran sistem okolinskog upravljanja ISO 14001 od 2010. godine, koji nas obavezuje da štitimo okoliš u skladu sa rigoroznim zahtjevima standarda.
Svi korisnici prostora MAS-a, pa tako i kompanija EOL Petrol d.o.o posluju u skladu sa potpisanim Ugovorom, kojim su se obavezali da će primjenjivati sve zahtjeve iz standarda i dozvola Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kako sa sigurnosnog aspekta tako i sa aspekta zaštite okoliša.
Poslovanje EOL Petrola na Međunarodnom aerodromu Sarajevo bilo je i predmetom inspekcijskog nadzora, te je nalaz potpuno uredan.
Za sve gore navedeno postoje dokazi.